Ga HIER naar de VOORPAGINA | Wat is en wat doet Het Besef? Algemene informatie KLIK HIER

maandag 23 maart 2015

Het werken van morgen

Het blijft vreemd. De miljardenindustrie om projecten te starten in het kader van minder werkloosheid en meer kansen op werk, het langer werken (67 jaar), terwijl werk in het 'digitale tijdperk' steeds schaarser wordt. Het wordt tijd voor collectief anders denken.


De economie moet draaien dus geeft de overheid miljarden euro's uit om mensen zonder werk weer aan de slag te krijgen. Verder worden we verplicht om door te werken tot onze 67-ste levensjaar. En toch is her bij de heren en dames politici bekend dat de subsidiƫring van werkloosheidsprojecten en -cursussen heel weinig rendement oplevert. Op deze manier wordt het systeem kunstmatig in stand gehouden. De 'wereld' is aan het veranderen en wij allen blijven conservatief denken. Heel bijzonder. Tegenlicht besteedde op zondag 22 maart aandacht aan de robots die ons werk langzamerhand ook nog eens gaan overnemen.
Enerzijds krijgt iedereen dus meer vrije tijd en anderzijds zet men 'alles' in om 'iedereen' vooral aan het werk te zetten. Heel bijzonder. Een basisinkomen draagt bij aan een nieuwe manier van denken.


De uitzending is te zien via de VPRO tegenlicht website.
Tegenlicht reacties op de uitzending van zondag 22 maart 2015.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten